De band heet...

Eindelijk weten we hoe ze heten! De jonge honden die sinds een paar weken onze muziekschool onveilig maken hebben zichzelf een naam gegeven. De band die binnenkort ook jouw trommelvliezen overspannen maakt luistert naar de naam: Metalstorm.


Gelukkig zijn de heren niet zo gevaarlijk als de naam van hun band klinkt. Verwacht dus geen deathmetal of grindcore (wat is dat eigenlijk?), maar wel stevige rockmuziek. In het vorige bericht werd al duidelijk dat we hier te maken hebben met echte old school rockers.


Zo spelen ze inmiddels liedjes van Deep Purple en the Police. Maar er wordt ook aan eigen repertoire gewerkt. Best bijzonder voor jongens die nog nooit eerder in een band hadden gespeeld.

Stagiar Bryan had voor de afgelopen repetitie een aantal klapoefeningen bedacht als voorbereiding op het samenspelen. Daar wordt je alert van. Je reageert op de anderen in je groep: precies wat je nodig hebt in een band.


Hier zien we de hele band tegelijk in aktie. Iedereen begint al aardig in zijn rol te komen en het gaat steeds beter klinken. Dat belooft wat voor de bandexplosion 2015!


Het gitaarduo Shaian en Bart.

De partijen worden zo verdeeld dat ze elkaar aanvullen. Al lijkt het er hier verdacht veel op dat ze precies hetzelfde akkoord aan het spelen zijn…

 

Drummer Sebas heerst zoals het hoort. Door te vertellen dat ze de baas van de band zijn maak je de meeste drummers blij natuurlijk. Maar het is echt waar, en Sebas snapt het al aardig.

 

Concentratie Bij Bassist Reijn en toetsenist Jesse.

Nog maar 2 repetities en dan moet alles klaar zijn voor de Bandexplosion. Gezien de vorderingen is dat geen enkel probleem voor de mannen van Metalstorm. En als Harke en Bryan er niet bij zijn om de boel te coachen gaan ze zelf aan de slag. Kon je altijd maar zo je huiswerk maken..


Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!