Hulst met Herrie!

Kindervoorstelling Hulst met Herrie een groot feest!

Samenwerking Vioollab Amersfoort smaakt naar meer.

Zondag 13 december ging het los in de Observant. Voor het eerst bundelden we onze krachten met Vioolles Amersfoort om samen een kindervoorstelling te maken. Voor kinderen dus, maar ook dóór kinderen. En zelfs het publiek speelde mee.


Een gevuld podium in de Observant met een nog vollere zaal.

Toeters en Bellen organiseert vaker voorstellingen voor kinderen. Muzikanten krijgen daarbij de generale repetitie aan de Utrechtseweg.


Bijna altijd gaat het om klassieke muziek. Heel mooi, maar daar hebben we bij MIA weinig verstand van. Totdat Amersfoorts leukste viooljuf Miriam Veeger vroeg of we samen konden werken.

Het werd een voorstelling vol contrasten. In een verhaal over de seizoenen reist onze hoofdpersoon, de zon, van donker naar licht. Van warm naar koud, van zacht naar hard en weer terug.

Klassieke thema’s werden voorzien van jazzritmes, er werd heen en weer geïmproviseerd en onverwachte geluidseffecten knalden door de zaal. Van krakende sneeuw tot rollende donder, van zomerhitte tot regenstorm.


Deze held heeft niet alleen zijn eigen cajon gebouwd, hij soleert er ook op als een baas!

Voor onze leerlingen op cajon was het de eerste keer dat we samen optraden. Het hele gedoe van repeteren, wachten en knallen op het juiste moment van de voorstelling was allemaal nieuw. En wat hebben ze het goed gedaan! Voor de volle zaal hebben ze alles gegeven. Kortom: dit gaan we vaker doen!!

De video hieronder laat het cajon-intro zien van het stuk Libertango, van Astor Piazolla. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Abonneer je op ons youtube kanaal, like en deel naar hartelust!

 


Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!