Jeugd Cultuurfonds Utrecht

Het gaat niet goed met cultuurminnend Nederland. De afgelopen tijd regende het berichten over subsidies die verdwijnen en instellingen die het zwaar hebben. De andere kant van dat verhaal is dat scholen zoals Muziekles in Amersfoort en andere commerciële initiatieven de laatste jaren juist in opkomst zijn. En wie denkt dat een particuliere muziekschool alleen toegankelijk is voor de rijken heeft het mis. Mede dankzij het Jeugd Cultuurfonds.

Gezinnen met een minimuminkomen kunnen gebruik maken van het Jeugd Cultuurfonds. Via deze weg is het mogelijk muziekles (of iets anders cultureels) te volgen, met steun van de overheid. De flyers liggen bij ons in de wachtruimte en je docent helpt je bij de aanvraag. Hieronder volgt een introductie door het Jeugd Cultuurfonds zelf:

Mam, mag ik viool leren spelen? Toneel vind ik leuk!! Kan ik piano leren spelen? Breakdance is cool! Ik wil later zangeres worden. Ik kunstschilder! Mam, mag ik op les?

Is uw kind creatief of heeft het een mooie droom? Maar schrikt u terug voor de kosten?

Dan is het Jeugdcultuurfonds iets voor u en uw kind! Het Jeugdcultuurfonds betaalt cultuurlessen of materialen voor kinderen wiens ouders hiervoor geen financiële middelen hebben.

Hoe werkt het? De leerkracht van uw kind of iemand van een hulpverlenende instantie kan een aanvraag voor u doen op de website www.allekinderendoenmee.nl Nadat het Jeugdcultuurfonds de aanvraag heeft goedgekeurd, kan uw kind drie weken later op les! Kijk voor de voorwaarden op www.jeugdcultuurfonds.nl en klik door naar de gemeente waarin u woont.


Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!