MIA Band Explosion 2014!

Woendsdag 16 juli 2014 vindt voor het eerst de MIA Band Explosion plaats! Muziekles in Amersfoort en muziekcafé ’t Nonnetje hebben de handen ineengeslagen om een onvergetelijke dag te organiseren.

Het gonst in de bandruimte bij Muziekles in Amersfoort. Leerlingen zijn druk bezig zich met de voorbereidingen voor hun optredens op 16 juli a.s. We kunnen vanalles verwachten, van klein en intiem tot keihard rockend! De leeftijd van de aantredende artiesten varieert van 8 tot 60 jaar. Kortom: dit wordt het begin van een prachtige traditie.

Hieronder volgt het uitgebreide persbericht:


MIA Band Explosion bij café ’t Nonnetje

Muziekcafé en muziekschool slaan handen ineen

Op 16 juli vindt voor het eerst de MIA Band Explosion plaats in café ’t Nonnetje aan de Groenmarkt, Amersfoort. Leerlingen van Muziekles in Amersfoort laten gedurende de hele dag horen wat ze kunnen. Zowel solisten als complete bands bestijgen deze woensdag het podium van Amersfoorts beroemdste muziekcafé.

Welkom

Het evenement is toegankelijk voor iedereen en belooft zeer gevarieerd te worden. tussen 15:00 en 17:00 zijn de jonge leerlingen en de solisten aan de beurt, en van 19:00 tot 22:00 gaan de bands en oudere leerlingen los. Tussen het middag- en het avonddeel kunnen bezoekers bovendien genieten van een speciaal samengesteld muziekmenu. De leeftijd van de artiesten variëert van 8 to 60 jaar. Er zijn leerlingen die pas net spelen en voor het eerst op een podium staan, maar ook talenten met al de nodige ervaring. De dag wordt afgesloten door de band die als eerste het bandcoachings-traject heeft gevolgd bij Muziekles in Amersfoort.

Muziekles in Amersfoort is sinds januari 2013 gevestigd aan de Utrechtseweg, vlakbij het centrum van de stad. Deze particuliere muziekschool richt zich vooral op samenspel in rock- en popbands. Mede-oprichter Jeroen Doppen: ‘de Band Explosion is het eerste evenement dat we buiten onze eigen deuren organiseren. Onze leerlingen geven regelmatig aan te willen optreden voor publiek. Die gelegenheid is er nu’.

Ook de samenwerking tussen ’t Nonnetje en Muziekles in Amersfoort is nieuw. Beide partijen zijn zeer te spreken over de aanpak tot nu toe. Verwacht wordt dan ook dat de Band Explosion druk bezocht gaat worden en dat het geplande menu gretig aftrek zal vinden. Er is al gesproken over toekomstige evenementen zoals clincs van bekende muzikanten en workshops die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

16 juli 2014, 15:00-22:00, café ’t Nonnetje, Groenmarkt 3-5, Amersfoort

Poster Band Explosion 2.1 cut


Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!