Muziekles tijdens Corona

Het is 3 mei 2020. Deze periode zal iedereen zich nog lang herinneren als de Corona-tijd. Voorzichtig komt onze muziekschool weer in beweging.

In de tweede week van maart werd duidelijk dat Nederland deels op slot zou gaan in een poging de snelle verspreiding van het Corona virus in te dammen. En dus sloten we ook bij MIA Music 7 weken geleden onze deuren. Niemand wist hoelang dat zou duren.

Veel mensen verloren hun werk, en nog meer mensen verkeerden ineens in onzekerheid. Bij MIA Music gebruikten we de eerste week sluiting om ons Wifi netwerk voor te bereiden op 'het nieuwe normaal': muziekles op afstand. Razendsnel verzamelden we alle Skype-namen en FaceTime-nummers van onze leerlingen, om in de week van 23 maart te starten als online muziekschool.

Als docenten hielden we Skype-sessies om ideeën uit te wisselen. We leerden van elkaar hoe we deze nieuwe manier van lesgeven konden vormgeven.jeroen geeft gitaar les via skype

Er klonken wonderlijke nieuwe woorden zoals: 'Corona-Kilo's', 'Staycation' en 'Coupe Corona' (check!). Gezinnen schakelden rap over naar thuis onderwijs, met pappa en mamma als ook-nog-werkende juffie en meester. Sporten deden we voorlopig met apps en youtube-video's, en vooral: we gingen nergens meer naartoe.

Geen Paul Mc Cartney, Pinkpop, Iggy Pop, enzovoorts. Alle concerten en festivals afgelast. Sommige van onze docenten hebben daar behoorlijk last van. En wij als school ook: er is zelfs geen MIA Bandexplosion dit jaar.

Er zaten, los van het leed, ook goede kanten aan: ikzelf heb de afgelopen tijd meer gekookt en brood gebakken dan ik in tijden heb gedaan. Er was tijd om liedjes te schrijven. En ik maakte een playlist met sentimentele en energieke nummers, speciaal voor deze periode. Hij is openbaar, dus klik er vooral op. Heb jij ook speciale liedjes die je deze periode veel draait? Laat dan een reactie achter, ik wil ze graag horen!

Nu, na 6 weken online en 1 week vakantie, geven we voor het eerst weer individueel les. De wachtruimte blijft leeg, leerlingen verlaten het gebouw via een gemarkeerde route en we bewaren ruim afstand tijdens de lessen. Maar het kan! En daar zijn we heel blij om!muziekles bij mia

Dit is nog niet klaar. Voorlopig zullen we het moeten doen met het Nieuwe Normaal. Maar langzaam komen wel de eerste zonnestralen door. Met wat aanpassingen kunnen we weer echt samen muziek maken. Als er een ding duidelijk is geworden de afgelopen tijd, dan is het wel dat dat onvervangbaar is.

We willen iedereen in dit verhaal enorm bedanken: de mensen die ons geholpen hebben met omschakelen, onze geweldige docenten die ineens alles anders moesten doen, en natuurlijk de hoofdpersonen: onze leerlingen!

We waarderen het als je een leuke reactie achterlaat bij dit bericht. Ken jij nog rare nieuwe Corona-woorden? Heb jij een toffe Playlist? We horen het graag!


Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!