Nieuwe drumleraar bij MIA Music

We krijgen er steeds meer kanjers bij! Rik Haaksman is onze nieuwste aanwinst voor drumles.

Vers van de opleiding vroegen we Rik waar hij zich zoal mee bezig houdt.


  Je bent als drummer net afgestudeerd aan de Metal Factory in Eindhoven, gefeliciteerd! Opgelucht?


Bedankt! Ik ben zeker weten opgelucht. Vooral in het laatste leerjaar wilde ik graag mijn eigen ding doen. Daar kreeg ik dan wel de ruimte voor maar ik moest toch nog een aantal verplichte lesuren maken in Eindhoven. Op een normale lesdag ben ik flink heen en weer aan het reizen, dat is eigenlijk verloren drumtijd 馃槈.


  De Metal Factory is een MBO opleiding om je klaar te stomen als beroepsmuzikant. Wat leer je daar zoal?


Je krijgt heel veel te leren; muziektheorie, muziekgeschiedenis, business, didactiek en onderzoek doen. Daarnaast besteed je ook ongelofelijk veel tijd met het maken en spelen van muziek. Er zijn drie vakken waar ik achter mijn drumstel zat: Band Skills, Instrument Skills en Band Development. Bij elkaar opgeteld was ik op school al minstens 12 uur per week bezig achter mijn drumstel. Daar zitten alle repetitie en oefenuren buiten school nog niet bijgeteld!

Wat je zegt is ook compleet waar: De Metal Factory is een MBO-opleiding die je klaarstoomt als beroepsmuzikant. De opleiding geeft jou de tools om de muziekwereld in te gaan. En wat je met die tools doet bepaal je zelf. Je krijgt (helaas) niet een plek aangeboden in een grote band na je opleiding. Je cre毛ert je eigen pad en de opleiding geeft je een zetje in de goede richting.


  Ben je nu uitgeleerd? (haha)


Als ik nu al was uitgeleerd dan werd mijn leven wel heel saai haha. Als drummer ben ik zeker niet uitgeleerd. Er zijn nog zo veel muziekgenres om te verkennen en ik heb daar nu ook veel meer de tijd voor. Daarnaast zou ik ook nog heel graag Spaans willen leren. Dos cervezas por favor!


  Enneh, echt alleen Metal voor jou?


Nee zeker niet. Op de Metal Factory word je doodgegooid met metal. Gelukkig is niet iedereen op de Metal Factory een metalhead en kon ik met hun iets anders maken dan metal. Ik ben bijvoorbeeld afgestudeerd met een band waarmee we pop/triphop maakten.


  Naast dat we je gevraagd hebben bij MIA Music les te komen geven ben je ook kortgeleden de drummer geworden van ONEGODLESS. Jouw carri猫re gaat goed dus, vertel!


Ja superleuke band! Ik heb de plek van Yuma van Eekelen, mijn drumleraar in het 3e studiejaar, overgenomen. De bassist van ONEGODLESS was op het moment dat ik in de band kwam nog mijn leraar op de MF, wat wel even wennen was. Er staan veel shows gepland dus het wordt een leuk jaar!
  Hoe ziet de komende periode eruit. Je gaat met je nieuwe band veel spelen, toch?


Vooral de maand Juni is een nog een drukke maand voordat de zomer begint. Ik speel een aantal keer met ONEGODLESS, val in bij een coverband (Phoenix) en ben druk met lesgeven. In September begint het feest weer!


  Waar kunnen we je live bewonderen?


Dit is de meest recente showlijst van ONEGODLESS:

         08-06 Kroepoekfabriek, Vlaardingen (met Magnacult & Seita)

         15-06 Baroeg, Rotterdam (met Karma To Burn)

         30-06 Jaxx, Roosendaal (met Hilton Dive & Terradown)

         22-09 Kashfest, Oostburg (met God Dehtroned, Bloodsphere, Where Plagues Collide & Depths Of Kronos)

         05-10 Vorstin, Hilversum (met Magnacult & Seita)

         13-10 Cultart, Nijverdal (met Magnacult & Seita)

         03-11 De Flux, Zaandam (met Magnacult & Seita)


  Wat kan je nog meer, behalve drummen?


Ik kan in 茅茅n seconde mijn veters strikken.


Echt? Wow! Dat gaan we dus checken he!


Opgepast, Dit liedje is heeeeel hard! Maar Rik is superaardig! Misschien wel omdat hij zich zo lekker kan uitleven!Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!