Zomer!

Ook voor de tofste muziekschool van Amersfoort is het zomer. Tijd om lekker met je tenen in het zand te kriebelen. Ukelele erbij, of een cajon, een neusfluit… nou ja, zie maar.

De vakantie is al begonnen, maar hier nog even een verslag van de Bandexplosion op 24 juni. Om na te genieten vanuit je hangmat. De tweede editie was minstens net zo geweldig als de eerste. Wat hebben we genoten met zijn allen!

Het einde van een schooljaar is sinds 2 jaar een gekkenhuis bij Muziekles in Amersfoort. De Bandexplosion komt er weer aan. Er wordt druk georganiseerd en gerepeteerd. Immers: geen mooiere afsluiting van het schooljaar dan een feest vol bands die alles geven wat ze in huis hebben.


Jeroen van der Weij verzorgde het geluid.

Muziekcafé ’t Nonnetje is de perfecte plek voor zo’n feest. Van oudsher heeft dit café live muziek op het programma. Het podium is sfeervol, zeker met zo’n vette banner erachter. Wat het voor de optredende leerlingen extra spannend maakt is dat iedereen zomaar binnen kan lopen. Die gratis entree is niet alleen voor je tante, maar voor iedereen die jouw band wil zien spelen. Echter dan dat wordt het niet.

 

Broer en zus treden samen op.

Het programma varieerde ook dit jaar weer van heel jong tot (niet heel) oud en van intiem tot enorme herrie. Iedereen die wilde kon optreden. En wie dat nog te vroeg of te eng vond, die kwam gewoon lekker kijken.

 

Je moet het maar durven: jezelf helemaal geven in je eentje op een podium. Respect!

Publiek tijdens de Bandexplosion 2015.

Het café zat gedurende de dag goed vol. Sommige bands hadden zelfs hun halve school uitgenodigd. Dat soort acties is natuurlijk goed voor de sfeer! Dit feest is zo’n succes dat we het voortaan 2 keer per jaar willen doen. Dat betekent dat het rond kerst alweer los gaat.

We hebben hier wat foto’s voor je bij elkaar gezet. Wil je je eigen band terugzien? Op Instagram staan alle bands met 1 foto in aktie. De kwaliteit is ‘mobieltje’, maar iedereen staat er tussen. Bovendien maken we een compilatie van korte filmpjes van elk optreden die we op youtube plaatsen. Lekker nagenieten dus.


De Band zonder end heeft onlangs de bezetting veranderd. Ze klonken nog even overtuigend.


Speciaal voor deze gelegenheid samengestelde familieband, met aanvulling. Hier gaan we meer van horen.


Deze jonge held speelde de bluesklassieker Hideaway. Er is hoop mensen!


Afsluiter van de avond. Wat een stem, wat een sfeer!


Strakke koortjes van deze drummer. Het leek de Eagles wel!


Zo tof was het ongeveer tijdens de Bandexplosion. Duidelijk toch?

Voor nu een fantastische zomer gewenst! Rust lekker uit allemaal. In de week van 24 augustus beginnen de lessen weer. Tot dan!


Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!