Basgitaarles

Iedereen van ‘nog nooit gespeeld’ tot ‘al jaren in een band’ is welkom. Kom kennis maken!

Informatie

Basgitaar is een van de stoerste instrumenten die er zijn, vinden we bij Muziekles in Amersfoort. Het geluid is groots en grommend, maar ook melodieus en ritmisch. Een bassist verbindt het ritme met de noten in de muziek. Dat maakt dit instrument zo speciaal: als bassist ben je eigenlijk drummer en gitarist in één.

Eigen stijl basgitaarles

Je kunt leren spelen met een plectrum of met je vingers. En met beide kun je allerlei verschillende klanken maken. Denk bijvoorbeeld maar aan slappen, wat heel anders klinkt dan gewoon aanslaan. Wat je kiest hangt af van de muziek die je speelt. Zo leer je bij elke muziekstijl welke techniek je het beste kunt gebruiken.

“Muziekles in Amersfoort is zowel voor de beginnende als de meer gevorderde basgitarist.”

Lesvorm

Op basles bij Muziekles in Amersfoort leer je zoveel mogelijk aan de hand van liedjes. Dat betekent veel baslijnen naspelen. Vooral die die je zelf het mooist vindt. Je leert ook waarom een baslijn zo goed klinkt, dus welke noten en technieken er gebruikt worden.In het kort:

 • Leren aan de hand van eigen favoriete liedjes
 • Leer fantastische baslijnen spelen en waarom deze zo goed klinken
 • Je leert spelen met je vingers én met plectrum
 • Voor beginners én gevorderden
 • Spelen in je eigen stijl!

https://muzieklesinamersfoort.nl/static/muziekles-in-amersfoort-header-basgitaarles

Aanschaf instrument

Wij krijgen vaak de vraag of er voor een proefles direct een instrument nodig is. Het antwoord: “Maak je geen zorgen!”.  Het is belangrijk dat je een fijn instrument aanschaft, dit zal je plezier in de lessen alleen maar vergroten. Je hoeft dus ook niet direct een eigen instrument aan te schaffen, de docent kan jou hier op alle vlakken goed in adviseren! Heb je nog geen instrument? Geef dit even aan en de docent zorgt dat jij met een gerust hart kan deelnemen!

Lesdagen en Tarieven

Voor basgitaarles kan je van maandag tot en met zaterdag terecht bij onze muziekschool. Tijdens je proefles kan je in overleg met de docent de dag en de frequentie van de lessen afspreken. De kosten van een basgitaarles beginnen vanaf €13,90 per les, kijk voor meer informatie over de kosten op onze tarieven pagina.

Overige vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan op onze meest gestelde vragen paginastuur een bericht of bel ons op: 06 24 462 645!

Gratis proefles in Amersfoort

Een gratis proefles basgitaar is bij Muziekles in Amersfoort ook écht gratis. Op deze manier kan jij zelf beslissen of het instrument en de docent bij jou passen. Alleen bij basgitaarles in Amersfoort kan je zelf een docent kiezen en bij iedere docent een proefles doen! Bevalt de les niet, probeer je gewoon een andere docent.

  Meld je hier aan voor een gratis proefles!

  We ontvangen graag de volgende gegevens voor het inplannen van een proefles.

  Waar wil je je voor aanmelden?

  Leeftijd


  Heb je nog geen instrument? Geen probleem, de docent zorgt ervoor dat jouw proefles een succes wordt!