Rich results on Google's SERP when searching for 'Gitaarles Amersfoort'

“Lockdowns maken de muzikant in ons los: instrumentenverkoop door het dak”, kopte nu.nl op 27 november.

Muziek maken helpt ons tijdens de Corona crisis. Logisch: na de hele dag voor een scherm is een instrument een welkome afwisseling. De een begint er nu eindelijk eens aan, de ander pakt zijn lang vergeten hobby weer op. Dat die muzieklessen net als andere bezigheden nu ook online plaatsvinden lijkt geen probleem te zijn. Muziek leren maken is blijkbaar echt iets heel anders.

Online muziekles, iets voor jou?

Maar waarom dan? Waarom juist nu?

Someone playing bass

Wetenschappers raken niet uitgepraat over de positieve effecten van muziek op onze hersenen. Luisteren naar muziek activeert een scala aan reacties tussen de oren. Zo worden sombere gevoelens onderdrukt, en allerlei levendige emoties opgewekt. En als je zelf degene bent die het instrument bespeelt wordt het helemaal feest in je hoofd. Motorische functies worden aangesproken, net als je probleemoplossend vermogen. Allemaal goed voor je en nog erg leuk ook.

Naast het feit dat muziek op zichzelf een feest is, is het aanleren van nieuwe vaardigheden een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen nu instrumenten kopen en lessen volgen. Nieuwe dingen leren trekt je uit de sleur. Je wordt er gewoon een blijer, gezonder mens van.

Sleur hebben we genoeg in deze tijd, muziek is het tegengif.

Wij zijn met MIA Music in maart 2020 direct omgeschakeld naar online. Iedereen die dat wilde kon op die manier zijn lessen voortzetten. Noodzakelijk voor ons, en mooi voor onze leerlingen.

Maar van online proeflessen wilden we in eerste instantie niets weten. Er kan daarbij zoveel misgaan dat we deze eerste kennismaking niet op het spel wilden zetten. Een slechte Wifi-verbinding leidt al snel tot een ongemakkelijk half uur. En als je voor het eerst les neemt, heb je meestal ook nog geen eigen instrument.

Wat doe je dan? Het Coronavirus legt ons steeds nieuwe regels op. Scholen gaan dicht en lockdowns worden verlengd. Mensen willen ondertussen graag muziekles en wij willen dat graag geven.

Dus bedachten we een online proefles waar we helemaal achter kunnen staan.

Wie nu een online proefles afspreekt krijgt eerst een pakket thuisbezorgd. Een MIA Music tas, met een flyer en een sticker. Maar nog belangrijker: een instrument en een blaadje met oefeningen voor tijdens de proefles. Dat instrument halen we achteraf weer op, de tas mag je natuurlijk houden.

Ook sturen we van tevoren een introductiefilmpje van je docent. Zo weet je zelfs nog met een gare Wifi-verbinding van wie je straks les krijgt.

Een online proefles is dus wat meer voorbereid dan een proefles hier op de muziekschool. Het is prettig dat je weet wat je in dat half uur gaat doen. Je kunt de oefeningen alvast doorlezen, en het instrument rustig bekijken en uitproberen.

Natuurlijk kun je tijdens de online proefles ook vragen stellen aan je docent, en aangeven wat je zelf graag wilt.

De eerste proeflessen in Corona-stijl zijn al gegeven. We zijn heel blij dat we dit kunnen doen. Dus mocht je twijfelen: vraag vandaag nog een online proefles aan!

Je vindt de aanmeldknop onderaan deze pagina.


Meer lezen? Bronnen:

Lees hier het artikel in Nu.nl over instrumentenverkoop.

In dit artikel vertelt Erik Scherder over de mooie effecten van muziek op de hersenontwikkeling.

Ook in Limburg.nl bericht men over het feit dat thuiswerkers graag een instrument oppakken.

En tenslotte nogmaals Erik Scherder over de geweldige effecten van muziek.

  Meld je hier aan voor een gratis proefles!

  We ontvangen graag de volgende gegevens voor het inplannen van een proefles.

  Waar wil je je voor aanmelden?

  Leeftijd


  Heb je nog geen instrument? Geen probleem, de docent zorgt ervoor dat jouw proefles een succes wordt!

  Category: Muziekles