Basgitaarles

Rich results on Google's SERP when searching for 'Basgitaarles Amersfoort'

Ben je op zoek naar basgitaarles in Amersfoort? Dat snappen we. Want basgitaar spelen is een beetje een trend aan het worden. Eindelijk, want het was altijd al een van de tofste instrumenten!

Basgitaar is een van de stoerste instrumenten die er zijn. Een bassist verbindt het ritme met de noten in de muziek. Dat maakt dit instrument zo speciaal: als bassist ben je eigenlijk drummer en gitarist in één.

Wie denkt dat je met minder snaren op een bas makkelijker af bent dan op een gitaar heeft het mis. Elk instrument heeft zijn eigen uitdaging (zelfs de triangel!). Bij een basgitaar zijn de snaren dikker en langer dan bij een gewone gitaar. Dat vraagt om een beetje techniek en goede zorg voor je vingers. Het spelen met een plectrum is wel vergelijkbaar, maar wat je met je vingers doet is echt anders dan op een gitaar.

Basgitaar spelen met je vingers of een plectrum

Je kunt basgitaar leren spelen met een plectrum of met je vingers. En met beide kun je allerlei verschillende klanken maken. En met je vingers kun je ook nog ‘slappen’, wat weer anders klinkt dan gewoon aanslaan.

Wat je kiest hangt af van de muziek die je speelt. Een plectrum klinkt wat feller op de snaren dan je vingers. En slappen (slaan op- en trekken aan de snaren) klinkt zonodig nóg feller. Elk liedje heeft zo zijn eigen basgeluid. Je leert bij elke muziekstijl welke techniek er wordt gebruikt.

Hier, hier en hier vind je alvast wat voorbeelden. Hoor je de verschillen? Pas op, voor je het weet ben je 10 youtube-uren verder!

Hoe geven wij basgitaarles?

Op basgitaarles bij MIA Music leer je zoveel mogelijk aan de hand van liedjes. Dat betekent veel baslijnen naspelen. Vooral die die je zelf het mooist vindt. Er zijn natuurlijk ook uitstekende lesboeken waar je uit kunt werken. Maar de meeste leerlingen willen vooral graag hun lievelingsmuziek leren spelen. En het mooie is dat in die muziek alles zit wat er te leren valt over het instrument.

We duiken ook in de muziektheorie. Zo leer je waarom een baslijn zo goed klinkt bij een akkoord. Of hoe de baslijn samen werkt met wat de drummer speelt. Dus alles over welke noten en technieken er gebruikt worden en waarom.

Basgitaarles Amersfoort in het kort

 • Leren aan de hand van eigen favoriete liedjes
 • Leer fantastische baslijnen spelen en waarom deze zo goed klinken
 • Je leert spelen met je vingers én met plectrum
 • Voor beginners én gevorderden
 • Spelen in je eigen stijl!

Je eigen instrument

We krijgen vaak de vraag of je voor een proefles een eigen instrument nodig hebt. Gelukkig niet. Als je nog geen eigen basgitaar hebt kun je altijd een van onze muziekschool gebruiken. Zo kun je het uitproberen zonder dat je ergens aan vast zit. Als je al wel een eigen bas hebt mag je die natuurlijk meenemen.

Ben je zover dat je een basgitaar gaat kopen? Dan kun je je docent altijd om advies vragen. Het mooie is dat er nu basgitaren te koop zijn die geen fortuin kosten, maar die wel goed zijn.

Lesdagen en Tarieven

We geven basgitaarles op dinsdag, woensdag en donderdag. Er zijn op deze dagen beperkt plaatsen beschikbaar. Wil je een afspraak maken voor een proefles? Vul dan het formulier hieronder in. We nemen dan snel contact met je op om een kennismaking te plannen. Kijk hier voor onze tarieven.

Gratis kennismaking basgitaarles in Amersfoort

Onze proeflessen zijn gratis. Ook als je verschillende proeflessen aanvraagt. Zo kun je met elke docent kennis maken, zonder verplichtingen. Alleen hebben we in onze kleine muziekschool slechts 1 basgitaardocent. Laat dat nou net meteen de leukste van Amersfoort zijn:-)

We plannen het liefst kennismakingslessen op tijden die direct beschikbaar zijn. Waar het om gaat is dat jij je dadelijk helemaal op je plek voelt bij jouw docent, op jouw lestijd.

  Meld je hier aan voor een gratis proefles!

  We ontvangen graag de volgende gegevens voor het inplannen van een proefles.

  Waar wil je je voor aanmelden?

  Leeftijd


  Heb je nog geen instrument? Geen probleem, de docent zorgt ervoor dat jouw proefles een succes wordt!