FAQ

Benieuwd wat jij kunt bereiken?


Schrijf je dan in voor een gratis proefles en maak kennis met de leukste Muziekschool in Amersfoort!

Meest gestelde vragen

In- en uitschrijven

Je hebt een proefles gehad en je vond het waanzinnig leuk! Wat nu?

Bij MIA Music kan je je het hele jaar door inschrijven. Zodra er een plek in het lesrooster is wordt je direct geplaatst. Dat lukt meestal, want we houden niet van wachtlijsten. We doen ons best om iedereen snel aan een plek te helpen.

Om te beginnen met de lessen moet je je wel eerst inschrijven. Zo hebben wij de adresgegevens op tijd en ben je als leerling op de hoogte van de afspraken binnen onze school.

Voor uitschrijving geldt een uitlooptermijn van 1 maand. In die periode lopen je lessen nog door, voordat je definitief stopt. Als je je bedenkt binnen die 2 maanden blijf je natuurlijk gewoon op les.

Wat is een goede leeftijd om te beginnen met muziekles?
Muziek maken kan je nooit te vroeg doen! Daar moet je gewoon direct mee beginnen. Liedjes zingen, op de tafel drummen, alles kan. Elk huis knapt daar van op!
Voor Privéles houden we 8 jaar aan als startleeftijd. Maar sommige kinderen kunnen zich met 8 jaar beter concentreren dan andere. Daarom kijken onze docenten altijd naar de leerling zelf. Het kan dus best gebeuren dat je kind al eerder toe is aan privéles.
Sommige mensen denken dat ze juist te oud zijn om een instrument te leren spelen. Natuurlijk niet! Van muziek (leren) maken wordt je blijer en blijkbaar ook slimmer. Dat zegt tenminste wetenschapper Erik Scherder, toch niet de minste.

Ons advies is: Probeer het uit!
Kan ik ook in groepsverband lessen?

Voor gitaar, basgitaar en zang: ja.

Voor drums: maximaal 2 leerlingen tegelijk.

Voor piano of keyboard: nee, dit is altijd privé.


We laten je bij MIA Music zoveel mogelijk samenspelen. Als je dat wilt en durft. Onze instrumentale lessen zijn meestal privé, maar je maakt dan samen met je docent muziek. Als extra les bieden we bandcoaching aan. Hier leer je samen met andere leerlingen hoe je in een band speelt. Bovendien organiseren we de MIA Bandexplosion, waar leerlingen samen optreden.

Hoe lang duurt een les?

Al onze lessen duren 30 minuten. Je kunt wekelijks of om de week komen lessen. Als je aan een half uur niet genoeg hebt, kan je natuurlijk met ons overleggen of je een dubbele les kunt krijgen.

Vakanties en vrije dagen

MIA Music volgt het vakantierooster van de scholen in de gemeente Amersfoort. Raadpleeg voor de zekerheid altijd het lesrooster. Vooral in de meivakantie willen scholen nogal eens hun eigen gang gaan.

Heb je op zaterdag les? In de regel is elke eerste zaterdag van een vakantie nog een lesdag, en elke laatste zaterdag dus lesvrij. Behalve als er net op die eerste zaterdag een feestdag valt. Voor een overzicht van alle lessen in het schooljaar kijk je op de lessenteller.

Kan ik iemand een muziekles kado doen?

We verkopen geen losse muzieklessen. Onze in- en uitschrijfvoorwaarden zijn soepel genoeg, vinden we zelf. Je kan natuurlijk wel iemand inschrijven en direct weer uitschrijven. Dan doe je dus 1 maand kado. En een proefles is sowieso gratis, dat is ons kado.

Wat als ik niet op de les kan komen?
Als je een les mist komt deze les te vervallen, zonder dat hij wordt ingehaald of terugbetaald.
Dat klinkt misschien wat streng, maar blijf nog even doorlezen:
Overleg altijd even met je docent als je een keer niet kan. Je docent is het niet verplicht, maar soms kan er wel een les verplaatst worden.
Vanuit MIA Music werkt het zo: Als je docent verhinderd is komt er een vervanger. Lukt dat niet dan wordt je les op een later tijdstip ingehaald.
Moet ik beginnen op akoestische gitaar of kan elektrisch ook?

Op wat voor gitaar je speelt mag je helemaal zelf weten. We geven les op zowel akoestische als elektrische gitaren.

Waar het om gaat is dat je een gitaar kiest waar je op wilt spelen. Zelfs als dat een roze Hello Kitty-gitaar is: prachtig! Elke gitaar die enigzins gestemd blijft is geschikt om te beginnen met gitaarles.

Wat is beter: een akoestisch of een elektronisch drumstel?

Als je goede vrienden bent met de buren kan je het best een akoestisch drumstel kopen. Dat is nu eenmaal hoe het instrument bedoeld is. Maar als je vrienden wilt blijven met de buren, is elektronisch vaak de beste oplossing. De opkomst van elektronische drumstellen heeft er voor gezorgd dat er nu meer mensen thuis kunnen drummen dan ooit tevoren. Overleg in elk geval met je docent, maar ook met je buren. Vaak vinden die het juist leuk dat er muziek gemaakt wordt.

Moet ik direct een instrument kopen of kan ik er een lenen?

Als je maar zorgt dat je snel ergens op kunt oefenen! Een (eigen) instrument zorgt ervoor dat je er helemaal voor kunt gaan, zodat je ook echt beter wordt. Dat heb je wel nodig om gemotiveerd te blijven. MIA Music verkoopt of verhuurt geen instrumenten. Wel zullen wij je met plezier adviseren bij de aankoop.

Wat is jullie lesmethode?

Wij noemen het zelf de ‘vrije’ lesmethode. Geen examens, geen diploma’s, geen eindeloze droge oefeningen. Wel aandacht voor eigen smaak, eigen stijl en jouw manier van leren. De een vindt nadoen makkelijker dan noten lezen, en bij de ander werkt het precies andersom. De een houdt van Katie Perry, de ander van de Rolling Stones.

Om je te begeleiden op weg naar succes (lees: 'plezier') gebruiken we een mengelmoes van bestaande liedjes, boeken en (vaak op maat gemaakte) oefeningen. En heel belangrijk: er zijn voorspeelmomenten. We bieden iedereen de gelegenheid te laten horen wat hij of zij kan.

Vragen over lessen of inschrijvingen?
Bel of mail Jeroen:
jeroen@muzieklesinamersfoort.nl
06 24 462 645

Andere vragen?
Bel of mail Harke:
harke@muzieklesinamersfoort.nl
06 40 253 154

Schrijf je in voor een gratis proefles

En ontvang een mooie MIA Music tas!